Вадим Кривохатько

Вадим Кривохатько

Вадим Кривохатько провів прийом у c.Володимирівське Запорізького району


     Народний депутат України Вадим Кривохатько користується великим авторитетом у виборців округу. До нього, як до останньої інстанції, з надією звертаються люди з найбільш наболілим. От і минулої середи, на депутатському прийомі у Володимирівському, зібралося більше сотні громадян з різними питаннями. Розбирався в них Вадим Кривохатько разом зі своїми помічниками-юристами, фахівцями по медицині, соцзахисту.

     Серед найгостріших питань – звернення (178 підписів мешканців Володимирівського) до народного депутата України В.В.Кривохатька з проханням допомогти у розв'язанні проблеми стосовно незадовільної роботи КП «Благоводсервіс» Широківської ОТГ: завищені тарифи на воду, вивезення сміття та багато іншого. Люди вимагають від керівництва ОТГ та місцевих депутатів: провести незалежну аудиторську перевірку господарської діяльності КП; зробити перерахунок завищених тарифів на комунальні послуги; заборонити КП вивозити сміття на несанкціонований смітник (пасовище) між селами Володимирівське-Дніпрельстан, покарати винних у забрудненні побутовими відходами пасовища тощо. Також вони наполягають на зміні виконавця робіт та поверненні мережі водопостачання та водовідведення до комунальної власності м.Запоріжжя
Для більш детального вивчення ситуації народний депутат запланував повторний виїзд сюди, а також підготує звернення на голову Широківської громади.

      Ще одне колективне звернення володимирівців стосувалося заміни перевізника Запоріжжя - Володимирівське, люди дуже незадоволені його роботою, просять повернути колишнього. Раніше, за словами людей, маршрутки до міста курсували з інтервалом у 15-20 хвилин, а не через годину, як зараз. Вадим Вікторович зазначив, що для вирішення цього питання звернеться до Запорізької ОДА.

      Група землевласників-одноосібників поскаржилися народному депутатові на дії керівництва та депутатів громади щодо завищеного, на їхню думку, податку на землю у розмірі 5% від вартості оцінки землі. Люди демонстрували платіжки, де плата за землю становила 10-12 тисяч гривень (за пай). Як пояснюють у Широківській ОТГ, для земельних ділянок, які мають земельну оцінку, цей податок встановлюється на рівні 1%. Тож виборці просили народного депутата посприяти їм з нормативно-грошовою оцінкою землі через Держгеокадастр і заручилися його підтримкою у вирішенні цього питання. Народний депутат організує зустріч зі спеціалістами Держгеокадастру, які нададуть необхідні роз'яснення землевласникам. Адже виготовлення технічної документації – це додаткові витрати. А щодо встановлення розмірів земельного податку, то це прерогатива суто місцевих депутатів, рішенням сесії їх можна як підняти, так і знизити, - наголосив В.Кривохатько.

      Представники садових товариств нарікали на високі тарифи на воду, а зокрема кооператив «Будівельник» просив підтримки у спорі з керівництвом ОТГ за частину труби водомережі, яку садівники вважають своєю, надаючи технічну документацію.

      Мешканка Володимирівського теж переймалася проблемою водопостачання: 3 вулиці (Ювілейна, Космічна та Дачна) 4-й рік не отримують поливну воду, пенсіонери просили прокласти трубу, щоб під'єднатися до іншої частини водогону, але громада відповіла, що не може цього зробити, адже вищевказаний трубопровід не є комунальною власністю. Для пошуку шляхів вирішення питань з водопостачання Вадим Кривохатько звернеться до голови ОТГ.

      В ході прийому також було озвучено нагальну проблему, пов'язану з «Укрпоштою». Через низьку зарплатню звільняються оператор, листоноші, розносити пенсію немає кому. І така ситуація спостерігається у більшості поштових відділень району та області. Вадим Кривохатько зазначив, що з цього приводу буде направлене депутатське звернення до ЗД УДППЗ «Укрпошта».

      Ряд звернень громадян стосувалися допомоги в оформленні субсидій, користування пільгами – чи залишать їх на наступний рік? Для відповіді на ці питання народний обранець скерує депутатські звернення до Мінсоцполітики.

      На прийом до депутата звернулися й освітяни громади. Голова батьківського комітету прийшла з листом щодо допомоги групі «Бджілка» в придбанні меблів та іграшок; директор Петропільського ОЗЗСО – посприяти в обладнанні сенсорної кімнати для інклюзії. Староста Веселівського старостинського округу переймалася проблемою ремонту Веселівського БК, в якому тече дах, від вологи мокріють стіни, замикає електромережа, гниє підлога, книги потерпають від грибку. А в цьому приміщені, до речі, розташовані виборчі дільниці, і вибори не за горами.
Завідувачка сільської бібліотеки прохала допомогти з придбанням художньої літератури. Володимирівська футбольна команда потребувала форму для гравців.

      Чимало громадян зверталися з проханням про матеріальну допомогу на лікування, придбання ліків. Усім цим зверненням приділялася належна увага, одні вирішувалася на місці, частину було взято під контроль для сприяння проведенню обстежень, лікування, реабілітації.

       За результатами прийому Вадим Кривохатько скерує низку депутатських звернень та запитів щодо вирішення питань, із якими звернулися люди.