Вадим Кривохатько

Вадим Кривохатько

Вадим Кривохатько на Гуляйпіллі


      У понеділок, 30 липня, народний депутат України Вадим Кривохатько провів запланований прийом у найвіддаленішому селі Гуляйпільського району  - Любимівці.
  
      Під’їжджаючи до сільського будинку культури, одразу стало видно, що люди вже чекають на нардепа. Особисті прийоми із Вадимом Кривохатьком завжди багатолюдні. Тому і цей приїзд не став виключенням. Загалом поспілкуватись зі своїм депутатом прийшло пів сотні людей. Однак, якщо раніше до депутата приїздили люди із сусідніх сіл району (до, речі, такі були також), то цього разу приїхала сельчани із Оріхівського району!

      Аналізуючи групи проблемних питань, які порушували під час зустрічі, багато хто акцентував увагу на ремонті дороги  до села. «Я вас благаю, не витрачайте кошти на ямковий ремонт доріг. Краще його взагалі не робіть», - з такими словами звернулася до нардепа бабуся. У ході спілкування стало відомо, що саме через надзвичайно важкий проїзд до лікарні її брата не вдалося врятувати. Вадим Вікторович, зазначив, що на власні очі переконався у поганому стані дорожнього покриття, коли їхав у напрямку Любимівки. Щоб ситуація почала мінятися у кращу сторону нардеп невідкладно звернеться до Міністерства інфраструктури України.
На питання щодо ситуації з проведенням газопроводу в с.Малинівка, Полтавка, Червоне, Успенівка, Рівнопілля Вадим Вікторович сказав, що йому це питання не менш болюче, ніж місцевим мешканцям. Оскільки за його особистого сприяння для газифікації виділено 10 млн.гривень. Втім, блакитного вогню в оселях зазначених сел й досі немає. Нардеп особисто вивчав це питання і виявилось, що окрім економічних чинників, є ще й політичні, через які газифікацію гальмують. Він рекомендує відкласти політику в бік і врешті звернути увагу на проблеми місцевих жителів та  завершити газифікацію.

     Звернення також стосувалися виділення допомоги на обстеження, ліки, реабілітацію після операції.
     В ході прийому більшість з них було вирішено.

     Мешканець Варварівки просив посприяти з виділенням житла своєму онукові – учаснику АТО, який знаходиться на війні чи не з першого її дня. Хлопець не має власного кутка. Вадим Вікторович взяв під особистий контроль вирішення  цього питання.

     Група чоловіків із села Успенівки, розповіли про наболілу проблему, яка склалася у них з водопостачанням в багатовкартиному будинку. Частково це питання вдалося вирішити на місці.
Скаржилися люди і на роботу працівників РЕМу. У зв’язку з невиплатою заробітної плати чимало контролерів розрахувалося, а це негативно відображається на цілому ряді послуг з електропостачання. Щодо ситуації із заборгованістю перед енергетиками області Вадим Кривохатько раніше направляв депутатський запит до прем’єр-міністра України.

     Після завершення прийому громадян до народного депутата звернувся голова районної ради Анатолій Клешня з трьома проханнями. Перші два стосувалися виділення коштів на реконструкцію приміщень спортивних залів Любимівської та Добропільскої шкіл. Для цього вже є проектно-кошторисні документації і проведені їх державні експертизи. Немає тільки фінансування.  Вадим Вікторович пообіцяв посприяти у вирішенні цих питань і для цього підготує відповідні  депутатські звернення  до облради, аби ремонти у школах було профінансовано.
Трете питання торкалось медичної сфери. Голова районної ради подякував В.В.Кривохатьку за ті великі кошти, які за його сприянню надійшли у район протягом 2017 – 2018 років на розвиток первинної та вторинної медицини, та попросив  Вадима Вікторовича посприяти у виділенні додаткових коштів у сумі 3,9 млн.грн. з державного бюджету на придбання для Гуляйпільської ЦРЛ рентгенівського діагностичного комплексу – КРДЦ-АЛЬФА. Існуючий рентгенівський апарат – 1983 року випуску, морально та технічно застарілий. Депутат зазначив, що направить на Міністерство охорони здоров’я України депутатське звернення, аби з державного бюджету було виділено кошти на придбання сучасного рентгенівського діагностичного комплексу для районної лікарні.

     В цілому ж особистий прийом народного депутата пройшов злагоджено та конструктивно. Вадим Кривохатько вислухав кожного, хто прийшов, взяв у роботу ті звернення, які не вдалося вирішити на місці.